ANVS 10 animaties

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) ziet er op toe dat de nucleaire veiligheid en stralingsbescherming in Nederland voldoen aan de hoogste eisen. Tot 2015 waren de diverse overheidstaken en de kennis over de nucleaire sector verspreid over verschillende instanties. Al deze kennis en kunde is nu gebundeld in de ANVS. De ANVS werd op 1 augustus 2017 een zelfstandig bestuursorgaan (zbo).

Voor de ANVS ontwikkelde Delta3 verschillende communicatiemiddelen waaronder 10 animaties. In deze animaties wordt verteld wat straling is, wat te doen bij een ongeval op een kerncentrale, hoe je aan straling wordt blootgesteld, wat evacueren inhoudt, waarvoor je jodiumtabletten kunt gebruiken en welke maatregelen je kunt treffen bij een kernongeval.

De animaties zijn in september 2017, na een onafhankelijke test onder een groep burgers die representatief zijn voor de Nederlandse samenleving, opgeleverd. De diverse animaties zijn te vinden op de website van de ANVS en de diverse veiligheidsregio's.

Project
ANVS 10 animaties

Opdrachtgever
ministerie van ANVS

In samenwerking met

Categorie
ontwerp, illustratie, animatie

Portfolio

ANVS Animatie 1.png
ANVS Animatie 2.png
ANVS Animatie 3.png
ANVS Animatie 5.png
ANVS Animatie 4.png