Bevrijdingsdag in Provincie Flevoland

Dit jaar vond de nationale viering van Bevrijdingsdag plaats in Almere. Provincie Flevoland organiseert het vredefeest samen met Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Almere en het Bevrijdingsfestival Flevoland. Delta3 heeft ten behoeve van Bevrijdingsdag een aantal middelen ontworpen in het thema van dit jaar: “in vrijheid kiezen”.

We zijn begonnen met een gelegenheidslogo dat we vervolgens op alle middelen hebben geplaatst (boekjes, flyers, kaartjes, borden en etagères). Alle gemeentehuizen in de provincie Flevoland zijn verrijkt met etagères. We hebben deze etagères ontworpen zodat alle bezoekers stil kunnen staan bij de vrijheid. De commissaris van de Koning en de burgemeesters hebben begin maart persoonlijke voorwerpen in de etagère geplaatst. Niet zomaar een voorwerp, maar een voorwerp dat weerspiegelt wat Flevolanders denken, voelen of zien bij vrijheid.

Bezoekers kregen ook de vrijheid om hun herinneringen en wensen te noteren wat betreft vrije keuzes. We hebben flyers gemaakt die informatie geven, maar ook ruimte bieden voor notities. De ingevulde flyers konden bezoekers achterlaten in de glazen bol die op iedere etagère stond. Wat gebeurde er daarna met die flyers? Horen we je denken. De herinneringen en wensen die men genoteerd heeft, werden meegenomen naar het theater Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Daar vond op 5 mei de Nationale viering plaats.

Project
Bevrijdingsdag in Provincie Flevoland

Opdrachtgever
Provincie Flevoland

In samenwerking met

Categorie
Drukwerk, Campagne, Ontwerp

Bevrijdingsdag in Provincie Flevoland

Portfolio

4-5mei_04.jpg
4-5mei_12.jpg
4-5mei_08.jpg
4-5mei_07.jpg
4-5mei_09.jpg
4-5mei_01.jpg
4-5mei_05.jpg
4-5mei_11.jpg
4-5mei_10.jpg
4-5mei_06.jpg
4-5mei_02.jpg
4-5mei_03.jpg