Gemeente Westland Campagne leefomgeving

De gemeente Westland werkt aan een schone en veilige leefomgeving. Om haar burgers hierbij te betrekken vroeg zij Delta3 een campagne te ontwikkelen. Deze campagne, met als thema: úw huiskamer ónze Huiskamer, is er op gericht de burgers er van bewust te maken dat de buitenruimte eigenlijk hun “buiten” huiskamer is. In deze “buiten” huiskamer staan bomen, is er straatverlichting, zijn er parken, straatmeubilair, riolering etc, etc. De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud. Door een link te leggen met de eigen huiskamer en de buitenruimte willen we de inwoners hierover informeren. Daarnaast willen we bereiken dat er een gedragsverandering komt. Net zoals je thuis zuinig bent op je spullen wordt je geacht dat ook in de “buiten” huiskamer te zijn. Die is namelijk van alle bewoners en iedereen betaald daar aan mee.

Om een optimaal resultaat te bereiken adviseerde wij de gemeente Westland “naar de burger toe te gaan”. We ontwikkelde hiervoor de communicatiekeet. De keet is uitgevoerd in de huisstijl van het Westland. Doormiddel van 4 B0 borden kan de keet snel worden aangepast aan het onderwerp waarvoor hij wordt ingezet. Dus ook naast deze campagne zal de keet een rol gaan spelen bij diverse communicatietrajecten.

De campagne start in juli 2017. Om de mensen te laten wennen aan de keet zal hij als billboard door de diverse gemeenten van het Westland rijden. Op de feestweek in
’s-Gravenzande zal hij voor het eerst worden neergezet.

Project
Campagne voor een schone en veilige woonomgeving

Opdrachtgever
Gemeente Westland

In samenwerking met
-

Categorie
Campagne, Drukwerk, Keet, Ontwerp, illustratie

Portfolio

campagnewestland_or_02.png (1)
CampagneWestland_OR_02.png
CampagneWestland_OR_06.png
CampagneWestland_OR_05.png
CampagneWestland_OR_04.png
CampagneWestland_OR_03.png